We helpen mensen
verhuizen sinds 2004
Verhuisadviseurs.nl is onderdeel van Sirelo

Bespaar tot wel 40% op je verhuiskosten

Ontvang tot 5 gratis offertes van verhuisbedrijven

Gratis en zonder verplichtingen
Onze service helpt dagelijks meer dan 200 mensen verhuizen
Een netwerk van meer dan 500 verhuisbedrijven
100% gratis service, zonder verplichtingen

Tips & aandachtspunten voor project- en bedrijfsverhuizingen

Wij verzamelden via facilitair managers en projectverhuizers de belangrijkste aandachtspunten. Doe er uw voordeel mee.

 1. De voorbereiding is cruciaal. Maak samen met de projectverhuizer een verhuisdraaiboek, waarin alle elementen (contactpersonen, mobiele nummers, indelingen, stickers, planning en wie doet wat) zijn opgenomen. Dit is niet alleen handig voor de uitvoering en de opvolging, maar kan goed dienen als basis van de offerte. Bespreek dit met uw verhuizer; er is vast wel een standaard draaiboek beschikbaar dat op maat gemaakt kan worden.
 2. Een duidelijk inzicht in de te verhuizen materialen en goederen bepaalt de prijs en de in te zetten hulpmiddelen door de verhuizer. De verhuizer gebruikt naast dozen en rolcontainers ook speciale meubelhondjes, kastenrollers en computerdozen. Neem niet altijd alles mee, maar denk ook na over bijvoorbeeld archiefopslag, de nieuwe (IT) eisen, of het niet te vol zetten van de nieuwe ruimtes.
 3. Deel in samenspraak met uw medewerkers de nieuwe ruimte in. Bespreek dan ook de kastruimte en de maximale hoeveelheid mee te nemen goederen. De diverse inventaris wordt door u gecodeerd op basis van de nieuwe indeling. Zorg ervoor dat op de nieuwe locatie deze indeling duidelijk is voor verhuizers en eigen personeel door bewegwijzering of stickers.
 4. Bij kostbare zaken zoals kunst of geavanceerde IT apparatuur is het goed verhuismaterieel en extra zorg noodzakelijk. Bespreek dit vooraf met de verhuizer en check het ook in de verzekeringsvoorwaarden.
 5. De belangrijke rol van IT in het bedrijf bepaalt ook de uitvoering van dit deel van de verhuizing. Bepaal wat u vervangt en meeneemt. Bepaal wie er computer en serverapparatuur afkoppelt en weer aansluit. Wie zorgt er voor het vakkundig opbossen van de meters kabels die er voor de IT/Telecom gebruikt worden? Wie is er verantwoordelijk voor het patchen (verbinden van wall outlets naar de patchkast naar data of telefonie componenten)? En moeten de verbindingen in lijsten weergegeven worden?
 6. De nieuwe situatie dient uiteraard klaar voor inrichting te zijn met de nieuwe vloerbedekking en de eventuele huisstijl. Een ervaren bedrijfsverhuizer heeft materialen om beschadiging te voorkomen op bijvoorbeeld hoeken, een lift of een nieuwe vloer.
 7. Bij een verhuizing tussen 2 locaties is de laad- en losruimte voor de verhuiswagens van groot belang. Zet het eventueel vooraf af met linten, zodat e.e.a. vlot verloopt. Let hierbij ook op het gebruik van bestaande liften of in te zetten liften door de verhuizer.
 8. Benoem een vast aanspreekpunt voor de verhuizer, bij voorkeur met een backup. De verhuizer zal dit ook doen. Dit is belangrijk gedurende het proces om snel te schakelen bij vragen of problemen.
 9. Als uw eigen medewerkers een belangrijke rol hebben in de verhuizing, zorg er dan voor dat u samen met de verhuizer deze instructies opstelt en uitdeelt.
 10. Bepaal vooraf het moment waarop de werknemers zelf hun kamer inpakken en het moment van uitpakken.
 11. Vaak wordt na het verdelen van de inventaris op de nieuwe locatie gelijk het afrondende montage werk uitgevoerd. Denk hierbij aan het ophangen van whiteboards, kunst, lampen, maar ook het stellen van bureaus, etcetera.
 12. Neem de tijd om na afronding van de diensten alles na te lopen met de verhuiscoördinator. Hier kunnen eventuele afrondende werkzaamheden besproken worden.
 13. Dan nog even de restanten. Iedere verhuizing leidt tot schoonmaak en tot overtollige zaken. Vaak wordt dit verdeeld onder het personeel of geschonken aan een locaal goed doel. Grote hoeveelheden kunnen door opkopers aangekocht worden.
 14. Tenslotte nog even de timing. Soms kiest men voor nachtelijke uitvoering of in het weekend om de bedrijfsvoering zo min mogelijk te verstoren. Dit zorgt uiteraard voor een kostenverhoging, maar bespaart “onwerkbare” uren bij uw eigen medewerkers.

Keuze

U kiest de verhuizer met de beste prijs/kwaliteitsverhuizing. Een betrouwbare partner met voldoende ervaring, voldoende materieel en natuurlijk voldoende medewerkers. De zekerheid van uitvoering volgens uw wensen. Het is verstandig om uw wensen in een programma van eisen te stellen. Denk hierbij ook aan mogelijke referenties, en eisen op gebied van ISO en VCA. U kunt hier snel en gemakkelijk een offerte aanvragen bij ervaren bedrijfsverhuizers voor uw regio.

Waarom Verhuisadviseurs.nl

Bespaar

Bespaar tot wel 40%

Gratis

100% gratis service en geen verplichtingen

Snel/gemakkelijk

Bespaar tijd, het duurt maar 1 minuut

Beoordelingen

Vergelijk verhuisbedrijven gebaseerd op prijzen en beoordelingen

Stressvrij verhuizen

In 3 snelle/gemakkelijke stappen
Vul je verhuis gegevens online in
Geef ons zoveel mogelijk informatie over je verhuizing. Op deze manier kunnen de verhuizers je de meest nauwkeurige offerte opsturen.Ontvang tot 5 offertes met beoordelingen
Na het invullen van het formulier ontvang je tot 5 gratis en vrijblijvende offertes. Deze ontvang je telefonisch of per e-mail.Vergelijk offertes en beoordelingen en maak je keuze
Als je de offertes hebt ontvangen, kun je alle prijzen vergelijken en kiezen welke optie het beste bij jou past. Op deze manier bespaar je tot wel 40%!

Ontvang 5 gratis offertes

Veelgestelde vragen

+
Wat kost een verhuizing?
Iedere verhuizing is uniek, daardoor is een schatting van de kosten vrijwel nooit accuraat. Daarom hebben we voor jou een snelle en gemakkelijke manier gecreëerd om offertes te ontvangen speciaal voor jouw verhuizing. Je hoeft alleen het bovenstaande formulier in te vullen, waarna je tot 5 gratis offertes ontvangt van verhuisbedrijven.
+
Hoe ontvang ik offertes?
Door het invullen van het offerteformulier zullen we je aanvraag koppelen aan maximaal 5 geschikte verhuisbedrijven in onze database. Deze zullen je offerte-aanvraag ontvangen en zullen je vervolgens offertes opsturen.
+
Ik moet verhuizen. Wat moet ik doen?
Afhankelijk van de grootte van de verhuizing is de eerste stap vaak het kiezen van het juiste verhuisbedrijf. We raden je aan om altijd verhuisbedrijven te vergelijken, omdat iedere verhuizer andere prijzen hanteert. Door het invullen van ons offerteformulier kun je gratis offertes van maximaal 5 verhuisbedrijven ontvangen.
+
Hoe vind ik een verhuisbedrijf?
Door simpelweg ons formulier in te vullen ontvang je contactgegevens van maximaal 5 verhuisbedrijven die jouw verhuizing kunnen doen. Je zult het eerste contact hebben binnen een werkdag.
Ontvang 5 gratis offertes