Ontvang 5 gratis offertes van verhuisbedrijven en bespaar tot wel 40%
Waar woon je nu en waar verhuis je naartoe?
We helpen dagelijks meer dan 200 mensen verhuizen
Een netwerk van meer dan 500 verhuizers
100% gratis, geen verplichtingen
Hoe gebruikers ons beoordelen op Google
4.4

Verhuistips voor particulieren

Onafhankelijke experts geven u 9 handige tips om fors te besparen op uw verhuizing.

 1. Regel tijdig uw verhuizer

  Uw verhuizing kan voordeliger worden uitgevoerd als de verhuizer tijdig op de hoogte is en uw verhuizing eventueel kan combineren. Bovendien kunt u op uw eigen tempo alvast veel zelf doen.

 2. Vraag meerdere offertes aan

  Selecteer bewust de verhuizer en vergelijk de aanbiedingen goed. Aanvragen kan snel en gemakkelijk hier.

 3. Pak zelf zoveel mogelijk in (en uit)

  Vraag uw verhuizer vooraf om het speciale verhuismateriaal, zoals verhuisdozen, garderobedozen, stickers, bubbels, etc. Tijdens het inpakken kunt u selecteren wat u meeneemt. Begin er tijdig mee: er gaat meer tijd inzitten dan u denkt.

 4. Selecteer bewust wat u laat verhuizen

  Neem alleen mee wat nodig is; voor alles betaalt u een vergoeding. Neem ruim de tijd om ‘een opruiming’ te houden. Hier is veel te besparen.

 5. Demonteer zelf de grote meubelen

  Grote meubels (kasten, bedden) kunnen vanwege de beperkte ruimte vaak niet in een stuk vervoerd worden. Zelf demonteren spreekt meestal voor zich of is mogelijk met een gebruiksaanwijzing. Markeer de losse onderdelen met stickers om montage later makkelijk te maken. Bewaar schroeven, bouten en sleutels in een envelop en plak deze aan de binnenzijde van het meubel.

 6. Regel hulp

  Maak met uw verhuizer afspraken over meehelpen tijdens de verhuizing. U bespaart hierbij direct.

 7. Lever goederen zelf aan bij de verhuizer

  Vooral bij het verhuizen van enkele goederen (dus geen hele inboedel) of een beperkte inboedel is het mogelijk om zelf aan te leveren bij de opslaglocatie van de verhuizer. Hiervoor kunt u verhuiswagens of bijvoorbeeld een Boedelbak huren.

 8. Overweeg tijdelijke opslag van goederen bij de verhuizer

  Het kan interessant zijn om uw huis sneller te verkopen. U kunt de goederen vervolgens veilig voor korte of langere periode bij de verhuizer opslaan. Ook als uw nieuwe huis nog niet klaar is, biedt dit uitkomst. Natuurlijk kunt u vervolgens beslissen om de inboedel in gedeelten te laten afleveren bij uw nieuwe huis.

 9. Neem zelf goederen mee

  Natuurlijk bezoekt u regelmatig uw nieuwe woning alvorens deze wordt afgeleverd. Vergeet dan niet alvast zaken mee te nemen.

Lees meer tips

Inpaktips | Checklist verhuizen

Stressvrij verhuizen

In 3 snelle & gemakkelijke stappen

Vul je verhuisgegevens online in
Geef ons zoveel mogelijk informatie over je verhuizing. Op deze manier kunnen de verhuizers je de meest nauwkeurige offertes sturen.
Ontvang tot wel 5 offertes met reviews
Wij koppelen je offerteaanvraag aan 5 passende verhuisbedrijven. Je ontvangt van ieder verhuisbedrijf een vrijblijvende offerte.
Vergelijk offertes en reviews en maak je keuze
Je kunt nu de verhuizers vergelijken op prijs én kwaliteit. Zo bespaar je tot wel 40% en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.
Debby
Verhuisd in juli 2023

Verhuisoffertes opgevraagd voor verhuizing. Ik schrok echter van de prijzen en grote verschillen. Daarom zeer zeker blij met deze website.